In dit artikel worden aantal leuke wijn weetjes besproken. Er wordt ontzettend veel wijn gedronken op de wereld en er zijn ontzettend veel soorten wijn. Wijnen uit de Bordeaux,Chili, Australië en tegenwoordig ook China. Zoveel landen, zoveel druifsoorten, zoveel type wijnen en zoveel smaken. Een echte wijnkenner heeft aan één wijnrek niet genoeg.

Wijn weetjes

“Bewaar je wijnen altijd liggend, het makkelijkste is in wijnrekken. Wijnen blijven langer goed als ze liggend worden bewaart. Helemaal als de wijnen een kurk op de fles hebben, moeten ze liggen bewaard worden”

“Een fles champagne niet in één keer leeg? Een zilveren koffielepeltje in de hals hangen. De bubbels blijven in de fles en de volgende dag kun je heerlijk een glas champagne drinken.”

“De term eiswijn is geen wijn met ijsklonten. Bij eiswijn worden de druiven geplukt als net de eerste forst erover heen is geweest. Dit resulteert in een wat zoetere wijn.”

“Wijn in de zomer te snel warm, ijsklontjes in de wijn is hetzelfde als een moord. Wil je toch langer een koud glas wijn? Gooi een paar bevroren druiven in je glas wijn. Op deze manier heb je ijsklontjes die niet smelten en toch passen bij de wijn.”

Geniet vooral van wijn!