Op dit moment is de prijs die betaald wordt voor een gram goud enorm hoog. Ten opzichte van enkele jaren geleden, krijg je nu veel meer voor een grammetje goud. Veel mensen hebben hun oude sieraden dan inmiddels ook omgeruild, zeker als het om sieraden ging waar weinig emotionele waarde bij was.  Je vind dat ook op veel locaties verspreid door ons land, kantoren om je goud om te wisselen voor geld. Je oude sieraden worden gewogen, en op basis van de huidige stand wordt je een bedrag betaald. Meestal contant. Het vinden van een eerlijk goud kantoor is belangrijk. Want je wilt natuurlijk wel genoeg voor je goud ontvangen.

Goud inwisselen kan in het hele land

Kantoren om je goud om te zetten in wat geld, zitten werkelijk door het hele land. Van Den Haag tot Groningen en zijn veel bedrijven waar dit mogelijk is. In Haarlem, Den Haag en alle andere grote steden zijn bedrijven vindbaar die zich daarin specialiseren. Ze maken hun geld vrijwel altijd door het goud weer door te verkopen aan de goud smelter. Het verschil is hun winst. Dit is zoals veel bedrijven hun geld verdienen, en bij goud inwissel kantoren is dit niet anders. Je goud verkopen in regio Den Haag? Dan kun je terecht bij de Goudwaag, waar een eerlijke prijs betaald wordt en waar je er zeker van kunt zijn dat je eerlijk behandeld wordt. De koffie is trouwens ook erg lekker!

Check de goudprijs per gram

Wat een mooie tip is wanneer je van plan bent om je oude sieraden te gaan verkopen, is het checken van de goudprijs. Misschien vanzelfsprekend, maar veel mensen vergeten dit. De zoekmachines kunnen goede websites voor je vinden waar je dit kunt bekijken. Het is echter wel sterk afhankelijk van de kwaliteit goud wat je precies zult gaan ontvangen. Onthoud ook goed dat de prijs niet de prijs is die je zult krijgen. De inkoper moet er natuurlijk ook nog iets aan verdienen. Informeer jezelf heel goed over de juistheid van een goud kantoor. Daarom is het vaak een prettig idee dat het goudkantoor een eigen pand heeft, of in een goede winkels gevestigd is.