Zadelkruk of Tabouret kopen?

Zadelkrukken en tabourets worden tegenwoordig steeds vaker professioneel maar ook voor in huis gebruikt. Echter kennen vele het verschil niet tussen deze twee producten. Vandaar hieronder een korte toelichting over het gebruik en de kenmerken van een zadelkruk en tabouret.

Zadelkruk

De zadelkruk heeft in een oog springend kenmerk namelijk de zitting. Deze heeft de vorm van een zadel (vrijwel gelijk aan een zadel van het paard). Deze ergonomische vormgeving heeft als voordeel dat u min of meer gedwongen wordt om in een natuurlijke en actieve houding te gaan zitten. Deze manier van zitten zorgt ervoor dat uw bekken automatisch in de goede stand gaan staan en doorbloeding van de bovenbenen gegarandeerd is. Een zadelkruk kan dan ook probleemloos intensief en langdurig gebruikt worden. Zadelkrukken zie je vaak op de werkvloer bij schoonheidsspecialisten en kapsters. Tegenwoordig worden ze ook steeds vaker in huis gebruikt. Een zadelkruk is praktisch als men slecht ter been is en toch nog bepaalde huishoudelijke taken wil uitvoeren. Denk hierbij aan strijken of het eten klaar maken.

Tabourets

Tabourets onderscheiden zich van een zadelkruk door haar ronde of gewelfde zitting. Een tabouret zit comfortabel maar is iets minder geschikt om langdurig en intensief te gebruiken. Tabourets zie je dan ook vaak in winkels zoals een opticien of in scholen waar hij door leerkrachten wordt gebruikt om even bij een leerling te gaan zitten om iets uit te leggen.

Overeenkomsten!

Bij zowel een zadelkruk als tabouret kan de hoogte doormiddel van een gasveer traploos worden ingesteld. Zo bent u van de juiste werkhoogte verzekerd. Hiernaast is hij uitgevoerd met een solide voetkruis die bestaat uit vijf tenen.

Zadelkruk of tabouret aanschaffen? De juiste keuze voor uw rug! 

www.zadelkruk-tabouret.nl