Wat is white wash?

White wash meubels wordt steeds populairder. Whitewash, ook wel kalken of limewaxen genoemd, is een techniek om meubels, vloeren of accessoires een mooie gebleekte uitstraling te geven terwijl de houtnerf zichtbaar blijft. Dit werd vroeger vooral gedaan waarbij houten meubelen, muren en vloeren bewerkt werden met kalk. Men deed dit omdat kalk een ontsmettende werking had. De kalk trok namelijk in de nerven van het hout en geeft een prachtig gebleekt effect. Het doel van white wash verwijst eigenlijk naar het landelijke effect van grenen of eikenhout met een witte waas of een niet geheel dekkende en brocante look. White wash zorgt voor die net iets andere look in uw inrichting.

Voordelen van white wash

–          Natuurlijke uitstraling

–          Gering verkleuring

–          U hoeft geen nieuwe meubels te kopen

–          Geeft uw inrichting een nieuwe look

Waar kan het op gebruikt worden?

White wash kan in principe voor ieder meubels stuk gebruikt wordt, wel moet het materiaal van het meubelstuk hout zijn. Daarnaast is het zo dat u vooraf het beste eerst even kunt uitproberen of de white wash uw meubels pakt want iedere houtsoort is natuurlijk anders.

Vindt u het zonde om uw meubels weg te gooien, maar bent u er wel een beetje zat van? White wash voor uw meubels is dan de perfecte oplossing! Met white wash geeft u uw meubels een andere uitstraling. Ook wanneer u een rustige kamer heeft en uw meubels hier eigenlijk niet bij passen zijn white wash meubelen een leuke oplossing. White wash meubels zijn een goedkope manier van vernieuwing in uw inrichting. Bent u benieuwd wat white wash voor uw meubels kan doen? Bekijk voor meer informatie onze website.